7.sınıf sosyal bilgiler 2.ünite test soruları pdf olarak hazırlanmıştır. 7.sınıf sosyal kültür ve miras test soruları ve cevapları ile 1.ünite ile ilgili eksik bilgilerinizi giderebilirsiniz.

Ayrıca testarsiv.com/7-sinif-sosyal-bilgiler-testleri adresinden 7.sınıf sosyal testleri ile ilgili tüm çalışmaları pdf olarak indirebilirsiniz.

7.sınıf sosyal bilgiler 2.ünite kazanımları içerisinde;

SB.7.2.1. Tarihsel olay ve yorumlara dayanarak Osmanlı Devleti’nin siyasi güç olarak ortaya çıkış sürecini ve bu süreci etkileyen faktörleri açıklar.

SB.7.2.2. Osmanlı Devleti’nin fetih siyasetini örnekler üzerinden analiz eder.

SB.7.2.3. Avrupa’daki gelişmelerle bağlantılı olarak Osmanlı Devleti’ni değişime zorlayan süreçleri kavrar.

SB.7.2.4. Osmanlı Devleti’nde ıslahat hareketleri sonucu ortaya çıkan kurumlardan hareketle toplumsal ve ekonomik değişim hakkında çıkarımlarda bulunur.

7.Sınıf Sosyal Bilgiler Yazılı Soruları/link/button/#8e44ad
7.Sınıf Yazılı Soruları (Bütün Dersler) /link/button/#f39c12
7.Sınıf Testleri/link/button/#2980b9

Aşağıda yer alan bağlantılar ile 7.sınıf sosyal 2.ünite kültür ve miras test sorularını çözebilirsiniz. Sorular cevap anahtarlı bir şekilde hazırlanmıştır.

7.sınıf kültür ve miras test soruları Google Drive bulut depolama sistemine eklenmiştir. Kolay bir şekilde indirebilirsiniz. Kota dolumu ile ilgili bir uyarı vermesi halinde ise lütfen Gmail ile giriş yaparak indirin hiç bir sorun olmayacaktır.

İnstagramdan takip etmek için hemen aşağıdaki resimdeki bağlantıyı tıklayabilirsiniz :)

7.Sınıf Sosyal 2.Ünite Kültür ve Miras Yaprak Testi İndir PDF

7.Sınıf Sosyal 2.Ünite Testi İndiralert-success
7.Sınıf Sosyal 2.Ünite Testi CEVAP ANAHTARIalert-info